Nadpis    Text    Autor      

alt. připojení k internetu

ModerátorModerátor
phasE89 (21.2.2010 18:46), Příspěvků: 9861

Shanim se po nejakem levnem a spolehlivem alternativnim pripojeni k internetu, protoze se docela bojim toho ze si muzu zpusobit 25bi downswing, kdyz UPC neplanovane v noci zacne restartovat servery :)

nejake zkusenosti, doporuceni?

diky

www.phasE89.net
1 2 3 4 | Záznamů 41 - 60 z 68 | Stránka 3 z 4 |  Na stránku - 20 - 50 - 100 -
#41
4h4d4h4d
vybic (13.7.2011 19:34), Příspěvků: 749

Ja mam od O2 a pripojim se uplne vsude, sice je to na vesnici logicky pomalejsi,ale nikde sem nemel problem se s tim pripojit k netu.

Bluff call hero...
#42
9dTd9dTd
Luxcz (13.7.2011 19:45), Příspěvků: 347

Ok dik za rady. Asi sahnu po tom O2...myslim, ze zas nebydlim v takovy prdeli.)

btw. jen tak pro zajimavost - kolik dat se zhruba prenese pri hrani 16 stolu na PS, napr za hodku?

Upraveno 13.7.2011 19:49 by Luxcz
#43
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (13.7.2011 19:55), Příspěvků: 5749

#42 nula nula nic.

Profish :-)
#44
7d7h7d7h
push4glory (13.7.2011 20:35), Příspěvků: 836

#42 bydlis v prdeli ! :)

http://forumserver.twoplustwo.com/174/poker-goals-challenges/2013-1mil-vpps-some-profit-too-1284062/
#45
JhJdJhJd
Luuthanh (13.7.2011 21:43), Příspěvků: 2916

to bych chtěl vidět jak by v ní bydlel

Sny nejsou k tomu abychom o nich jen snili, sny jsou k tomu abychom jednou v nich žili. Upraveno 13.7.2011 21:44 by Luuthanh
#46
7d7h7d7h
push4glory (13.7.2011 22:20), Příspěvků: 836

jako snecek

http://forumserver.twoplustwo.com/174/poker-goals-challenges/2013-1mil-vpps-some-profit-too-1284062/
#47
JhJdJhJd
Luuthanh (13.7.2011 23:34), Příspěvků: 2916

to by přece byla ulita ne?

Sny nejsou k tomu abychom o nich jen snili, sny jsou k tomu abychom jednou v nich žili.
#48
JhJdJhJd
Rumidek (14.7.2011 13:12), Příspěvků: 2439

ad alternativní připojení. Pokud má váš NTB volný slot, dá se pořídit 3G modul přímo do NTB. Nikde nic není třeba zapojovat, jen při výpadku netu po kabelu/wifi spustíte SW a pokud máte signál tak do 1 minuty jste zpátky online. Ale nevím jak dlouho se pak připojuje klient PS. v práci to instaluju do NTB docela často.

Ad signál operátorů. V Praze, Brně a v některých částech ostravy má T-mobile svou 3G síť, která docela jede ale mimo tyto lokality mají pokrytí jen přes GPRS/EDGE a to je prostě bída. Asi na nouzové dojetí session by to stačilo, ale stejně by se mi za to platit nechtělo. Nicméně pokud to chceš jen na byt v Brně, jako zálohu, tak asi ok.

O2 mělo dřív mnohem lepší pokrytí, ale taky používalo jinou technologii. Dneska by mohly být už cca nastejno, ale pokud jsi někde na venkově mimo větší města, tak O2 je imo lepší. Ten jejich starý AnyData modem jako fotil Atom(btw docela stará hračka) jede ještě na analogové síti, tu tady mělo a má jen O2. je to sice stará technologie, ale s nejlepším pokrytím po republice a na venkově dál od velkých měst to jede mnohem líp jak T-mobile modemy.

E: jinak CDMA modemy mají více variant, axistují USB jako např Atomovo AnyData ale daky jako PCMCIA karty, ale na to už novější NTB často nemají sloty

..and on the end of the sixth day God said: "NOT ENOUGH MANA" Upraveno 14.7.2011 13:13 by Rumidek
#49
TdThTdTh
mindas84 (25.5.2012 0:06), Příspěvků: 2155

jako laik přes internet bych se chtěl zeptat na jednu věc:

potřebuji mobilní internet do notebooku do Chorvatska, stačí mi jen na nějakou minimální smlouvu 1 - 3 měsíce za nějakou rozumnou cenu, nějaké řešení please?

#50
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (25.5.2012 1:01), Příspěvků: 5749

#49 řešit na místě (v Chorvatsku) u nějakého operátora a pořídit si nějakou předplacenou sadu.  Něco jako u nás O2: za litr máš sadu s modemem a předplacenou kartou, ke které máš 3 měsíce "zdarma" a pak za kredit.

před třemi lety, když jsem takhle chtěl Internet do Itálie na týden, ptal jsem se českého Vodafone, jestli mi to zařídí u Vodafone.it. A řekli mi taky, že nemůžou.

Ještě si tu sadu můžeš objednat přes Internet a nechat poslat do Česka. 

Profish :-)
#51
2d7d2d7d
Fidzin (25.5.2012 7:54), Příspěvků: 32

Moje dobrá kamarádka měla bezdrátový internet zdarma. Jela do Chorvatska a vesele si myslela, že ho má zdarma stále. Za měsíc přišel účet na 120 tisíc za datový přenosy ze zahraničí. Naštěstí se šlo s operátorem domluvit a značnou částku ji odpustili. To byla jen storka ze života :) Takže internet raději zařizovat na místě jak radí Morgan...

#52
JhQhJhQh
Machala (25.5.2012 10:28), Příspěvků: 1030

82

kde to seženu, za kolik ?

3G modul přímo do NTB
gl
#53
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (25.5.2012 14:20), Příspěvků: 5749

#52 Obvykle to mívá anténu uvnitř displeje, takže jsem si nevšiml, že by se prodávaly samostatně a udělej si sám (tedy rozeber a uprav notebook). Zkus buď výrobce notebooku, jestli ti to v servisu namontují.. Nebo jinak při koupi notebooku je potřeba řešit. 

Profish :-)
#54
JhJdJhJd
Rumidek (25.5.2012 18:27), Příspěvků: 2439

#52 Morgan nemá pravdu. Koupit se do dá, normálně jsme to montovali do služebních noteboků místo USB modemů. Samozřejmě podmínkou je, aby to tvůj model laptopu podporoval. Většinou pod baterkou je v plastech slot na SIM kartu, to ale není všechno. To je jen díra v plastech. Ta musí být taky zevnitř osazená konektorem a potom se musí namontovat 3G modul. Vypadá podobně jako wifi modul. Připojí se na něj anténky a je to. Namontovat to zvládne každý. Pak jen nainstaluješ potřebný sw a je to.

..and on the end of the sixth day God said: "NOT ENOUGH MANA"
#55
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (25.5.2012 18:48), Příspěvků: 5749

#54 Tady se hádat nebudu, protože jsem si to zatím nikdy neřešil, ale kde jsou ty anténky? Jsem měl za to, že v displeji, stejně jako anténa od WiFi (kdysi jsem si jeden notebook rozebral :-)

Jak častá je podpora takového modulu u notebooků? Konkrétně jej chci do 17'' Dellu http://www.czc.cz/dell-xps-17-l702x-stribrna/106809/produkt , kde normálně obv není, dávají se snad jen do malých notebooků. Chtěl jsem to řešit za měsíc přes zahraniční pobočku Dellu, jestli by mi postavili ntb na míru.  

e: něco takového jsem našel, pro HP to prý je, ale pořád nevím, kde jsou ty antény potom http://www.czc.cz/hp-3g-modul-hs2340-hspa-amo-ericsson/93704/produkt 

e2: tady je jich víc http://www.alza.cz/notebooky/prislusenstvi/sitove-karty/18844629.htm  Ale stále, externí anténa je poněkud .. stejná jako externí modem :-)

Profish :-) Upraveno 25.5.2012 18:52 by M0RGAN.cz
#56
JhJdJhJd
Rumidek (25.5.2012 19:06), Příspěvků: 2439

instalovali jsme to do firemních HPček. Antény jsou obv v displeji, takže to má mnohem lepší signál naž ty USB modemy. Napojuje se to normálně, jeden konec do slotu na MB a na druhém konci jsoou 2 konektory na který připojíš kablíky od antény v displeji. Jak je to ale s podporou u dellů aktuálně nevím, ale v pondělí v práci se ti zeptám. V nové práci máme firemní stroje Delly, ale objednává to kolega, tak mu řeknu ať se koukne na tom jejich portálu. Jinak první odkaz na googlu našel toto: http://www.nextwind.cz/3g-modem-pro-dell-5520-wwan-karta/96

..and on the end of the sixth day God said: "NOT ENOUGH MANA"
#57
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (25.5.2012 19:14), Příspěvků: 5749

#56 Ano, takže podmínkou je ta anténa v displeji, tedy vlastně to, co jsem psal v #53  :-))

Profish :-)
#58
4h4d4h4d
nofuCZ (27.5.2012 1:30), Příspěvků: 713

Delly z řady Eseries jsou stopro vpoho, pokaždé když nějakej kupuju, tak mi cpou i 3G modul. Stopro jde i do Mseries. Jak do XPS bohužel netušim, to sou multimediální hračky, určený na něco jinýho, tam bych 3G modul nečekal, ale klidně se můžu mýlit.

kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod
#59
JhJdJhJd
Rumidek (27.5.2012 1:49), Příspěvků: 2439

#57  imo ty antény jsou v každým displeji, protože to se vyrábí masově. Spíš než jestli tam bude anténa v monitoru bych se zajímal jestli to bude podporovat motherboard

..and on the end of the sixth day God said: "NOT ENOUGH MANA"
#60
AhKhAhKh
M0RGAN.cz Vítěz SNG Leaderboard 2011  (27.5.2012 1:56), Příspěvků: 5749

#58 Nakonec jsem našel http://www.dell.com/cz/p/xps-l702x/pd? , že v normálním displeji být má, v 3D ne. Ale nějak nechápu, proč ani US ani UK konfigurátor nepodporuje 3G variantu notebooku.

Vlastně jsem vůbec žádný 17'' notebook s FullHD a 3G nenašel. Takže to vypadá, že si koupím nový notebook a hned k němu přikoupím SSD, 3G modul a druhou baterku.

To nemá být multimediální hračka (ty obvykle stojí kolem poloviny Biggrin ), ale univerzální notebook, tedy použitelný předně na práci, občas nějakou tu hru nebo film :-) A když na něm rozchodím tři monitory plus interní displej, tak ho budu používat i doma na grind :-)

Jestli jsou antény v každém displeji, to vážně netuším. Rozebíral jsem zatím jen jeden notebook, asi před čtyřmi lety jeden Acer - můj první (a taky poslední Acer) :D 

Profish :-)
1 2 3 4 | Záznamů 41 - 60 z 68 | Stránka 3 z 4 |  Na stránku - 20 - 50 - 100 -

K přidání komentáře musíte být přihlášeni! (nebo nemáte dostatečná oprávnění)